18 mars 2011

Kikärtsbullar med kryddig sås

Hej!  Jag har testas ett recept på kikärtsbullar med kryddig sås och jag lyckats mycket bra. Jag fick tag på detta recept via den Rutiga Kokboken.

4 port                                                             Tid: 30                                                                           

 5 dl Kikärter, hemkokta el på burk ( Jag tog på burk)         
 4st Salladslök                                                                       
2-3 st  vitlöksklyftor ( Jag tog 2 st)                                        
1 st Ägg                                                                              
2 msk Potatismjöl        ( Om smeten är för klibbig då kan du ha lite till)
1 tsk Salt                                                                                
1 krm Cajennpeppar                                                              

Till stekning
2 msk Olja 
                                                                                
Sås
 2 dl Matyoghurt                                                                    
1 msk Honung                                                                        
1 tsk  Spiskummin                                                                   
½ - 1 tsk Chilipulver
½ tsk salt
½ dl Mynta eller bladpersilja, hackad

  • Mixa kikärterna med mixerstav eller i en matberedare. Skölj och finhacka salladslöken. Blanda ner salladslöken i de mixade kikärterna och pressa i vitlöken. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och cajennpeppar och arbeta ihop till en jämn färs. Forma färsen till bullar. 
  • Stek bullarna runt om i oljan ca 5 min.
  • Blanda matyoghurten med honungen och kryddor.
  • Servera kikärtsbullarna med såsen, couscous och sallad. De kan också serveras i pitabröd.                                                                      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar