4 port Tid: 30
5 dl Kikärter, hemkokta el på burk ( Jag tog på burk)
4st Salladslök
2-3 st vitlöksklyftor ( Jag tog 2 st)
1 st Ägg
2 msk Potatismjöl ( Om smeten är för klibbig då kan du ha lite till)
1 tsk Salt
1 krm Cajennpeppar
Till stekning
2 msk Olja
Sås
2 dl Matyoghurt
1 msk Honung
1 tsk Spiskummin
½ - 1 tsk Chilipulver
½ tsk salt
½ dl Mynta eller bladpersilja, hackad
- Mixa kikärterna med mixerstav eller i en matberedare. Skölj och finhacka salladslöken. Blanda ner salladslöken i de mixade kikärterna och pressa i vitlöken. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och cajennpeppar och arbeta ihop till en jämn färs. Forma färsen till bullar.
- Stek bullarna runt om i oljan ca 5 min.
- Blanda matyoghurten med honungen och kryddor.
- Servera kikärtsbullarna med såsen, couscous och sallad. De kan också serveras i pitabröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar